2020. április 23., csütörtök

Református hittan 04.23.


Az apostoli hitvallás       6. osztály
Tankönyv 64-65-66-67-68-69-70. oldal
Az Apostoli Hitvallás röviden összefoglalja a keresztyén hit lényegét. Miért volt és miért van erre szükség?  A 64. oldalon olvasd el a „Tudod-e?” cikket. Így kezdődött az Apostoli Hitvallás használata, amely a mai napig él a világ összes keresztyén közösségében. A keresztyén vallás egybe gyűjti mindazokat az embereket, akik a Szentháromság Istenben hisznek, Jézus Krisztust megváltójuknak fogadják e, a Bibliát isten írott kijelentésének tartják.  A keresztyén valláson belül nagyon sok felekezet van. Például városunkban: református, evangélikus, baptista, adventista, nazarénus, hit gyülekezete, római katolikus, szerb ortodox. Ők mindannyian vallják az apostoli hitvallást. Nem tartoznak ehhez a hitvalláshoz a jehovisták és az unitáriusok. Ők nem hisznek a Szentháromság Istenben. Az unitárius vallásban a Szentlélek, Isten ereje, de nem Isten harmadik személye. Jézus ember és nem Isten fia. A jehovisták Jézust úgyszintén nem tartják Isten fiának, a Szentlelket szintén nem Isten harmadik személyeként hiszik.
A 64. oldalon látod Isten három személyét, amelyek ugyanakkor egyek.
Először olvasd el a 65. oldalon az Apostoli hitvallást, majd mindegyik oldalon az A, B, C, D és E részben, az „Apostoli Hitvallás (részlet)” cikket, majd mellette a hozzá tartozó, „Amit jelent:” cikket.
Öt részre osztva, szakaszosan megérthető mit is jelent a hitvallásunk.
Ezt minden keresztyénnek, vagy hittant tanulónak, vallástörténettel foglalkozónak illik tudni, ugyanúgy, mint a Miatyánkot. Éppen ezért majd a következő évben kívülről meg kell tanulni.
Most más feladatod nincs, mint ezeket alaposan átolvasni és gondolkodni rajta.
Edit néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése