2020. március 26., csütörtök

2020.03.26. Katolikus hittan


Kedves Gyerekek!                                                                            Lk 2.3. 03. 26. Mn 6.a



„Uram, eléd hozzuk betegeinket – vigasztalásért és gyógyulásért fohászkodunk. Legyél közel a szenvedőkhöz, főleg a haldoklókhoz. Vigasztald a szomorkodókat.
Adj bölcsességet és energiát az orvosoknak, kutatóknak; erőt minden nővérnek és betegápolónak ehhez a különösen nagy terheléshez. Imádkozunk mindazokért, akik szenvednek a pániktól. Mindazokért, akiket legyőz a félelem. Imádkozunk a viharban békességért, tisztánlátásért. Imádkozunk azokért, akik nagy anyagi károkat szenvednek, vagy ettől kell tartaniuk.
Jóságos Atyánk, mindenkit eléd hozunk, akiknek karanténban kell lenniük, magányosak és senkit nem tudnak átölelni. Töltsd el szívünket békéddel. És igen, kérünk azért, hogy ez a járvány visszahúzódjon, a számok csökkenjenek, újra minden a régi lehessen. Tégy minket hálássá minden egészséges napunkért.
Ne engedd, hogy elfelejtsük, hogy az életünk ajándék. Hogy egyszer meg fogunk halni és nem tudunk mindent kontrollálni. Hogy csak Te vagy örök. Hogy az életben annyi lényegtelen dolog van, ami gyakran túl hangosnak és fontosnak tűnik. Tégy minket hálássá mindazért, amit krízisek nélkül olyan könnyen figyelmen kívül hagyunk.
Bízunk Benned. Köszönjük.”
(Johannes Hartl)
Ez az ima segíthet, hogy saját szavakkal megfogalmazva is az Úr Jézus elé tudd vinni a kialakult helyzetet. Imádkozhatsz tanulótársaidért, tanáraidért is.
Ehhez az imalánchoz úgy is kapcsolódhatsz, hogy a megadott linkre kattintva azt is bejelölöd, melyik településen mondtad el ezt az imát. https://pray.777blog.hu/hu/


Az első hét tapasztalatai alapján most továbblépünk, s a visszajelzés, értékelés módját is pontosítom Felétek.
Azt kértem, hogy nyissatok ennek a feladatnak egy word documentumot. Ha valaki szívesebben ír a füzetbe, az is megfelelő.
További kérésem, hogy e-mailben a címemre (mariannaop@gmail.com)
A, a word documentumot küldjétek el vagy
B,  a füzetbe írt munkát legyetek szívesek lefényképezni, s azt elküldeni!


Értékelést úgy adok, hogy minden óra munkáját kisjeggyel értékelem, s három kisjegy átlagából kaptok majd egy nagy jegyet, amit a naplóba is beírok. A visszeküldést úgy csináljátok, ahogy Nektek jó!
1. Lehet minden óra után visszaküldeni
2. Lehet 3 óra anyagát visszaküldeni. Határidő a 4. óra napja.

Most következik a mai téma: Lukács evangéliumának 2. és 3. fejezete!

I.                   Adj ezeknek a szakasznak egy-egy címet!
II.                Írj hozzájuk legalább 3-3 kulcsszót!

Nézzük, milyen szakaszokat olvass, s melyik szakaszoknak adj címet és emelj ki belőlük kulcsszavakat!
- Lk 2,1-7
- Lk 2, 8-21
- Lk 2, 22-24
- Lk 2, 25-40
- Lk 2, 41-52
- Lk 3, 1-20
- Lk 3, 21-38



III.             Írd le a füzetbe (vagy word doc.-ba), melyik jelenetet ábrázolják a képek!


1.
2.


3.
4.


5.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése