2020. március 15., vasárnap

Matematika Edit néni


Kíváncsiak vagytok? Én is! Vajon milyen lesz? Bemelegítésül néhány matekra hangoló, könnyű feladat! Hamarosan visszatérünk oda, ahol abbahagytuk! Várom a megoldásokat! 
Edit néni

1.     Veronikának a cipőspolcon egy pár sportcipője, szandálja, bakancsa, félcipője, papucsa és csizmája van. Hány darab lábbelije van?


2.     A villamosban 21 utas ül. A legközelebbi megállóban 12 utas szállt le, 5 utas pedig felszállt. A következő megállóban 9 utas szállt fel, le pedig hárman. Hány utas utazott a végállomásra?



3.     Írd le, hogy hány háromjegyű számot lehet alkotni a 3, 4, 5 számjegyekből! Egy számban minden számjegy különböző!





4.     Hány négyzet van az alábbi ábrán?


5.     Ludas Matyi Döbrögre megy. Szembe jön vele három asszony. Mindegyiknél van két szatyor, a szatyrokban két-két kiscsirke. Hányan mennek Döbrögre?


6.     Melyik számot kapod, ha a 17 és 36 számok összegét csökkented 10-zel?


7.     Egészítsd ki a számsort a következő hat taggal: 5, 6, 8, 11, ..., ..., ....


8.     A nyusziról vetített film 16:15 órától 17:32 óráig tartott. Hány perces volt a film?


9.     Hány cukorka maradt abban a cukorkatartóban, amelyben 32 cukorka volt, és Matyi 10 cukorkát evett meg belőle, Misi pedig 5-tel többet?


10.  Novák Viktornak egy lánytestvére és két fiútestvére van. Hány gyerek van a Novák családban?


11.  Írjátok fel az összes egész számot, amelyek nagyobbak mint 30, kisebbek mint 50 és a 7 többszörösei!



12.  Egy számítógépnél két tanuló dolgozhat. Mennyi az a legtöbb tanuló, aki a számítógépes teremben tud dolgozni, ha a teremben 13 számítógép van, de egy számítógépet a tanár úr használ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése