2020. március 27., péntek

Irodalom Ági néni 03.27.

Irodalom 03.27.

Sajnos, megint csak öt ember tisztelt meg azzal, hogy a munkáját eljuttatta hozzám. Nem  tudom, mi az akadály előttetek, ezért a jövő héten megpróbálunk majd egy közös konferenciát. A hétfői blogban meg fogjátok találni a továbbiakat ezzel kapcsolatban!

Ma a 10. ének következik.

Hallgassátok meg, közben kövessétek a szemetekkel a szöveget! Tudjátok, munkafüzet 1. feladata!



https://www.youtube.com/watch?v=tYtuBMFVhbs


Röviden a tartalom.
Toldi álmában látta magát, amint legyőzi a csehet aranyos páncélban. Ebből a szép álomból lódobogás ébresztette fel, megdöbbenve fedezte fel Bencét a lovon. A találkozás nagy öröm volt mindkettőjük számára, beszámoltak az eddigi történésekről, gyakran szóba került Miklós anyukája is. Kiderült, hogy Bencét ő küldte Miklós után, hogy szolgálja becsülettel. Bence odaadta a cipót, amit küldött vele az anya, és megdöbbenésükre találtak benne egy szelencét 100 arannyal. Nagyon megörültek, mert így futni fogja mindenre, ami kell a cseh elleni küzdelemhez. Örömükben mulatni is elmentek, egy kocsmában ettek-ittak, Miklós még táncolt is. Bence ezt már soknak találta, de a sok dorgálás közben elaludt.

Feladatok, amiket a füzetben dolgozzatok ki, miután felírtátok, hogy:

10. ének

Tk. 146. oldalán felül találtok egy lesötétített mezőt tele feladatokkal, ezek közül a 2. és 3 feladatot oldjátok meg. A kérdést nem kell leírni, csak a választ.

Ha elkészültetek, jöhet a 4. feladat, ennek a megoldásához azt ajánlom, hogy két oszlopban dolgozzatok: egyik felé az első találkozást írjátok, a másik fölé a második találkozást.


Szokásos módon várom a megoldásaitokat 04.02. csütörtök délig. Ezúttal mindenkitől szeretnék visszajelzést kapni!

Jó munkát, jó hétvégét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése