2020. március 26., csütörtök

Matematika Andi néni 03.26.

Sziasztok!
Nagyon örültem, hogy olyan sokan részt vettetek a keddi webináriumon, a többieket is várom a jövő héten a szokásos időben, kedden, 11 órakor!
A házi feladatot is sokan elkészítettétek, nekik dokumentáltam is pontszámokat az új játékosított felületen:
A bejutáshoz elküldtem a messengeren keresztül a kódokat, kérlek, hogy próbálkozzatok bejutni, ha nem megy, kedden segítek. Mobilalkalmazása is van! Ezen a felületen tudjátok követni, hogy mennyi pontot gyűjtöttetek, és ezeket be is tudjátok váltani a karakteretek fejlesztésére.
Hogyan lehet XP-hez jutni? Pl. a visszaküldött, és jól megoldott feladatokért, a webináriumon való részvételért, okos hozzászólásért, másokon való segítésért, stb. Próbálok majd minél több lehetőséget találni, hogy jutalmazhassalak benneteket! Úgyhogy hajrá, gyűjtsetek minél több XP-t!

A mostani alkalommal a szögekkel fogunk foglalkozni, ez nem új, már tavaly is előkerült. Nyisd ki a könyved a 108. oldalon, és nézd meg a szögek fajtáit. Ez a videó segít:

A videóban azt is megnézheted, hogy hogyan kell különöző mérető és fajtájú szögeket mérni. Kapd gyorsan elő a szögmérőt, és rajzolj a füzetedbe különböző fajta szögeket! Legyen közte hegyesszög, tompaszög, homorúszög is! Mérd meg szögmérővel mindhármat, és írjd mellé, hogy mekkora! Fotózd le és küldd el nekem a lisztangol@gmail címre, XP jár érte!

A videóban bemutatnak egy szuper játékot is, amelyet innét érsz el:
ALIEN ANGLES
A következő a játékban a nyuszit kell mozgatnod, hogy a sárga négyzetben megadott nagyságú szöget mutassa: BUNNY

Online is lehet szöget mérni, itt találsz erre egy játékot: ONLINE SZÖGMÉRŐ
Próbáld ki, jó szórakozás!
Végül próbáld meg a következő kvízt:




Sok sikert kívánok a gyakorláshoz!😃😃😃😃

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése